موارد مصرف و عوارض شياف آنتي هموروئيد

نحوه ي مصرف شياف آنتي هموروئيد، عوارض و تداخلات دارويي

شياف آنتي هموروئيد يا ايپروئيد يكي از داروهاي رايج براي درمان هموروئيد و يا ساير اختلالات مجراي مقعد است. بواسير بيماري بسيار رايج مقعدي است كه از هر دو نفر يك نفر را درگير مي كند. اين بيماري در اثر اعمال فشار به عروق ايجاد شده و تورم آنها را در پي خواهد داشت. استفاده از پماد هاي اين چنيني تاثيري در درمان بيماري نخواهد داشت، زيرا عملكرد آن بدون توجه به علت اصلي است. اين دست از شياف ها تنها در رفع علائم بواسير نقش دارند و تاثيري در درمان بيماري نخواهند داشت. در ادامه به تشريح اين دارو و ميزان تاثير شياف آنتي هموروئيد در درمان اين عارضه مي پردازيم :

موارد مصرف شياف آنتي هموروئيد

مهمترين موارد مصرف اين شياف براي درمان اختلالات مقعد، عبارتند از :

  • درمان بواسير داخلي
  • التهاب راست روده
  •  شقاق 
  • فيستول
  •  خارش مقعد

تاثير شياف آنتي هموروئيد بر بيماري هاي مقعدي

اين شياف به علت دارا بودن ماده اي به نام فنيل افرين عروق متورم شده در اثر بيماري هموروئيد را باريك مي كند تا به اين ترتيب علائم بيماري شامل درد، سوزش، خارش و تورم از بين برود. از ديگر تاثيرات اين دارو مي توانيم به خاصيت محافظتي آن اشاره كنيم زيرا كه اين دارو به شكل لايه اي محافظ درآمده و هنگام دفع از التهاب جلوگيري مي كند.

اگر بيماري شما در مراحل ابتدايي خود باشد، مي توان با استفاده از اين شياف آن را درمان نمود ولي اگر بيماري در مرحله پيشرفته خود باشد، نياز به استفاده از درمان هاي تهاجمي تر امري ضروري محسوب مي شود و استفاده از اين پماد ها تنها در بهبود علائم اين بيماري موثر است.

عوارض مصرف شياف آنتي هموروئيد

مصرف اين دارو به جز مواردي كه بيش از اندازه مصرف شود، عوارض جانبي چنداني را به همراه نخواهد داشت، اما در صورت استفاده بيش از مقدار توصيه شده ميتواند باعث مشكلاتي شود، كه عبارتند از :

  • افزايش ضربان قلب
  • سردرد
  • عصبي شدن
  • لرزش
  • خواب دشوار
  • واكنش هاي آلرژيك (جوش، خارش، ورم، گيجي شديد و تنگي نفس)

براي جلوگيري از بروز چنين عوارضي مقدار مصرف دارو بايد مطابق با مقدار تجويزي پزشك باشد، همچنين نبايد از شياف آنتي هموروئيد بيشتر از ۷ روز استفاده نمود. در صورت بروز عوارض اين چنيني مصرف دارو را قطع و با پزشك مشورت نماييد.

تداخلات دارويي مصرف شياف آنتي هموروئيد

توصيه مي شود، از مصرف خودسرانه اين دارو پريز نموده و حتما قبل از مصرف آن پزشك را در جريان بگذاريد، زيرا ممكن است مصرف اين دارو براي شما مضر باشد.

مصرف شياف آنتي هموروئيد براي افراد مبتلا به ديابت، پركاري تيروئيد، فشار خون بالا، مشكلات قلبي و ادرار دشوار ناشي از انسداد مجاري بايد زير نظر پزشك باشد. همچنين مصرف اين دارو براي موارد حساس به اين دارو، مبتلايان به عفونت‌هاي ثانويه، ضايعات قارچي و ويروسي، ضايعات سلي مقعد  ممنوع است.

مصرف شياف آنتي هموروئيد روشي رايج براي درمان بيماري مقعدي به شمار مي رود. اما تجربه نشان داده مصرف اين دارو تاثير چنداني در درمان نداشته و تنها در مواردي به رفع علائم بيماري كمك مي كند. حتي در برخي موارد مصرف طولاني مدت اين دارو موجب بروز عوارض و نشانه هايي شده و با تاخير در فرآيند درمان، وضعيت بيمار را وخيم تر نموده است. اگر ميخواهيد براي هميشه از اين بيماري خلاص شويد، بايد از درمان هاي تهاجمي  نظير ليزر درماني و عمل جراحي استفاده نماييد. اما از آنجايي كه جراحي مشكلات و عوارض مخصوص به خود را دارد، امروزه كمتر مورد استفاده قرار مي گيرد.

آشنايي با بيماري هموروئيد در سايت دكتر بيژن عابديان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.