مراقبت هاي مورد نياز بعد از عمل كيست مويي

مراقبت هاي مورد نياز بعد از عمل كيست مويي يا سينوس پيلونيدال

كيست مويي يا سينوس پيلونيدال بيماري مقعدي دردناكي است كه در اثر برگشت مو به داخل پوست ايجاد مي شود. اين بيماري عفوني مي تواند درد بسيار زيادي را به همراه داشته باشد و باعث التهاب پوست گردد. كيست مويي به شكل برجستگي حاوي مو بر روي سطح پوست ظاهر شده و در برخي موارد دچار عفونت و آبسه نيز مي شود.

علت دقيق بروز كيست مويي مشخص نيست اما گفته مي شود، عواملي مانند چاقي، اصطكاك پوست، لباسهاي نامناسب و …مي تواند بر ايجاد و نيز تشديد بيماري تاثيرگذار باشد. يكي از راهكارهاي درمان كيست مويي، عمل جراحي كيست مويي است كه در طي آن بافت كيست به همراه بخشي از ناحيه درگير با بيماري برداشته مي شود.

مراقبت هاي بعد از درمان كيست مويي به تسريع روند درمان و نيز پيشگيري از عود مجدد بيماري كمك مي كند. مهمترين مراقبت هايي كه براي درمان كيست مويي توصيه شده است، به اين شرح مي باشد:

مصرف آب كافي

آب كافي همانند فيبر مي تواند به درمان يبوست كمك نمايد. آب با نرم نمودن مدفوع به درمان يبوست و بهبود بيماري هاي مرتبط با آن كمك مي كند. هر فردي به طور متوسط در طول روز به ۸ ليوان آب نياز دارد.

مصرف فيبر

مصرف فيبر به ميزان كافي مي تواند در بهبود انواع بيماري هاي ناحيه مقعدي موثر باشد. فيبر به روند گوارش كمك نموده و با افزايش حجم مدفوع در درمان بيماري هاي مقعدي نيز موثر است. فيبر در دستگاه گوارش انسان قابل هضم و جذب نيست در نتيجه در روده ها تجمع مي كند و مي تواند به درمان يبوست كمك نمايد. در نتيجه از وارد آمدن فشار به روده ها و مقعد كه پس از جراحي آسيب ديده، جلوگيري مي شود. از غذاهاي حاوي فيبر مي توانيم به سبزيجات، ميوه ها و غلات اشاره كنيم.

مراقبت از زخم

در برخي موارد، زخم حاصل از جراحي بدون بخيه رها مي شود. اين امر زخم را مستعد عفونت مي نمايد و نگهداري و مراقبت بيشتري را مي طلبد. براي جلوگيري از عفونت زخم مي بايست پانسمان ها به طور مرتب تعويض شوند و زخم تميز نگه داشته شود. رعايت بهداشت مقعد و شستشوي مداوم آن مي تواند به جلوگيري از عفونت كمك نمايد. از شستشوي مداوم و افراطي در اين كار بپرهيزيد زيرا كه موجب التهاب بيشتر مي شود. به علاوه در صورتي كه موضع جراحي خيس شده است با آرامش و با استفاده از حوله نرم و يا باد سشوار ملايم آن را خشك نماييد.

حمام سيتز

حمام سيتز

حمام سيتز يا نشيمن يكي از انواع روشهاي خانگي براي درمان بيماري هاي نشيمنگاهي و تناسلي نظير كيست مويي است. اساس كار اين روش آب درماني و بهبود گردش خون در اين ناحيه از بدن است.

حمام سيتز شامل قرار دادن ناحيه لگن و كفل ها در آب نسبتاً گرم است. اين روش درماني مي بايست ۲ مرتبه در روز و هر بار به مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه انجام شود. استفاده از اين روش موجب مي شود، گردش خون در اين ناحيه افزايش پيدا كرده، و در بهبود عفونت و التهاب نيز موثر است.

جلوگيري از فشار به زخم

بهترين راهكار براي جلوگيري از فشار وارده بر زخم اين است كه براي نشستن از بالش هاي نرم و دوناتي كمك بگيريد. از نشستن بر روي سطوح سخت بپرهيزيد.

داروها

معمولاً پزشك براي جلوگيري از درد و عفونت بعد از عمل جراحي مصرف داروهاي خاصي را تجويز مي كند. اين دارو ها بايد مطابق با نظر پزشك باشد و فرآيند درمان تا انتها ادامه يابد.

لباس مناسب

استفاده از لباس هاي نامناسب مي تواند موجب تشديد و عود مجدد بيماري گردد. براي اين منظور بايد از لباسهاي با الياف طبيعي استفاده نموده و از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان بپرهيزيد.

مراجعه به پزشك

بهتر است زخم جراحي در فواصل منظم و با نظر پزشك مورد بررسي قرار گيرد تا روند بهبودي تحت نظر انجام شود. اما در صورتي كه عوارض زير ظاهر شدند لازم است با پزشك در اين مورد مشورت نماييد.

  • درد شديد
  • التهاب پوست اطراف مقعد
  • تب ۳۸ درجه اي
  • ترشحات خون آبه اي و بوي بد
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.