جراحي كيست مويي

روش هاي عمل جراحي كيست مويي يا سينوس پيلونيدال

بيماري كيست مويي كه با نام سينوس پيلونيدال نيز شناخته مي شود. از انواع بيماري هاي ناحيه مقعدي است. كيست مويي به شكل ناحيه اي متورم و ملتهب و يا همانند يك جوش بر روي پوست پايين كمر در نواحي مابين دو كفل ظاهر مي شود. اين كيست حاوي مو در اثر برگشت مو به داخل پوست ايجاد مي شود. كيست مويي ممكن است با آبسه هاي مكرر مقعدي همراه شود.

بيماري كيست مويي علائم آزار دهنده اي داشته و بايد سريعا مورد درمان قرار گيرد، زيرا كه احتمال بروز عوارض مختلف نيز وجود دارد. از آنجايي كه اين بيماري با استفاده از روشهاي خانگي قابل درمان نيست، تنها روشهاي تهاجمي براي درمان آن توصيه مي شود. يكي از روشهاي موثر درمان كيست مويي، جراحي است كه در ادامه به تشريح بيشتر آن مي پردازيم :

جراحي كيست مويي

جراحي كيست مويي شامل استفاده از تيغ جراحي براي از بين بردن ناحيه عفوني و يا همان كيست است. در اين روش كه طي بيهوشي  و يا بيحسي موضعي انجام مي شود. كيست به طور كامل تخليه مي شود.

احتمال درمان قطعي با استفاده از جراحي بالا است زيرا نواحي آلوده به طور كامل حذف مي شوند. احتمال عفونت و عود مجدد بيماري وجود نخواهد داشت. اين جراحي به دو روش زير انجام مي شود:

جراحي باز كيست مويي

در اين روش جراحي كيست مويي، كيست و قسمتي از اطراف آن به طور كامل تخليه ميشود. پس از تخليه كيست بخيه زده نمي شود و باز رها مي شود. اين حفره باز رها شده و از  داخل شروع به ترميم مي نمايد. اندازه اين حفره بسته به كيست متفاوت است و مي تواند حتي اندازه يك پرتقال باشد. پس از عمل تا حدود يك هفته ترشحاتي از كيست خارج مي شود. و اين امر نياز به تعويض روزانه پانسمان دارد.

در اين عمل نواحي آلوده به طور كامل حذف مي شود، در نتيجه شانسي براي عفونت وجود ندارد، اما چون زخم باز است احتمال عفوني شدن آن بالا است و مراقبتهاي بيشتري را مي طلبد.

جراحي بسته كيست مويي

در اين روش جراحي كيست مويي محل ايجاد كيست همانند يك بيضي برش داده شده و تخلجراحي كيست مويييه مي شود و پس از آن كيست بخيه مي شود. احتمال عود و عفونت با اين روش بسيار بيشتر است. اما مي توان به جهت كاهش شانس جراحي كيست مويي بيماري قبل از انجام جراحي از آنتي بيوتيك استفاده نمود.

جراحي پلاستيك

روش ديگر جراحي كيست مويي، جراحي پلاستيك است. اين روش جراحي تنها در مورد كيست هاي پيچيده و پيشرفته كاربرد دارد. در اين روش پس از تخليه كيست، با كمك جراحي پلاستيك و روشهاي ترميمي با تزريق فلپ ناحيه جراحي شده به طور كامل بسته مي شود. معمولاً با اين جراحي بيمار مدت زمان بيشتري را در بيمارستان بستري مي شود ولي احتمال عود مجدد اين روش كمتر از سايرين است.

ممكن است برخي پزشكان در مواردي اورژانسي و حاد براي درمان كيست مويي اقدام به تخليه آن كرده به اين ترتيب محل كيست يا آبسه را از وسط برش دهند. در اين روش اين احتمال وجود دارد كه كيست به طور كامل تخليه نشود و مجدداً عود نمايد. پس انجام آن توصيه نمي شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.